Aromatyzowana oliwa z oliwek extra vergine – czosnek i papryka chilli
Aromatyczne oliwy z oliwek rewelacyjne wydobywają potencjał smakowy przygotowywanych potraw. Żaden tłuszcz roślinny nie osiąga tak harmonijnego aromatu, zachowując przy tym wszelkie najlepsze właściwości składników, z których powstaje.
Oliwa z oliwek Extra Vergine z czosnkiem i papryczką chili marki Olitalia łączy w sobie najwyższą jakość oliwy z intensywnymi, wyrazistymi przyprawami. Jej kulinarne zastosowanie może zostać ograniczone jedynie przez wyobraźnię gotującego. Najzwyklejsza surówka przygotowana w biegu między pracą, przedszkolem a wieczornym czytaniem bajek na dobranoc, skropiona kilkoma kroplami aromatyzowanej oliwy z oliwek, nabiera szlachetnej głębi i zachwyca bogactwem doznań zmysłowych. Bez niej trudno wyobrazić sobie prawdziwe risotto, makaron czy pizzę. Może stać się dodatkiem do pieczywa, gotowanych warzyw, sosów czy dań z owoców morza. Świetnie współgra również z pieczonymi mięsami, letnią sałatką z mozzarelli, wszelkiego rodzaju tartami oraz z wieloma innymi przysmakami, w szczególności pochodzącymi z kuchni włoskiej.
Aromatyzowana oliwa z oliwek Extra Vergine Czosnek i Chili butelkowana jest w ciemnozielone, grube szkło, które chroni ją przed niepożądanym światłem słonecznym i pozwala zachować na długo zawarte w niej cenne witaminy i przeciwutleniacze.
Marka: Olitalia. Pojemność: 250 ml. Cena: ok. 18 zł. Dystrybutor: Index Food.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone