Arystokrata wśród bulionów
Kiedy mówimy bulion, myślimy o wywarze z mięsa kurczaka i włoszczyzny. To zupa niezwykle aromatyczna. Często jednak brakuje jej „tego czegoś" co sprawia, że smakuje jak rosół przygotowywany przez nasze babcie. Jak wzbogacić smak rosołów, żeby kusiły intensywnym aromatem i zachwycały bogactwem smaku? Wybierz swój ulubiony smak jednej z dwóch nowych, niezastąpionych w kuchni kostek Rosół szlachetny Knorr: drobiowo-wołowych lub drobiowo-warzywnych. Obiad składający się z Twojego rosołu będzie prawdziwą ucztą.
Rozgrzej się rosołem o szlachetnym smaku!
Rosół to wciąż podstawowa zupa na polskich stołach. Aromatyczny, rozgrzewający, a przy tym niezwykle delikatny w smaku. Smakuje wybornie z dodatkiem klusek, niektórzy dodają do niego nawet ryż. Jest szczególnie lubiany przez dzieci, które mogą go jeść w zestawie z makaronem prawie na okrągło.
Dziś, kiedy mamy coraz mniej czasu na przygotowanie obiadu, szukamy wygodnych rozwiązań, które staną się nieodłącznym elementem naszych dań. Nowe Rosoły szlachetne Knorr w dwóch smakach: drobiowo-wołowym i drobiowo-warzywnym sprawdzą się jako baza oraz samodzielna zupa. To wyjątkowa kombinacja przypraw, mięsa i warzyw.
Wyrazisty rosół drobiowo-wołowy
„Idealny bulion komponuje się z innymi smakami, ma właściwy aromat i nadaje potrawie "to coś" - przekonuje Piotr Murawski, szef kuchni marki Knorr. „Jego składniki powinniśmy dodawać w odpowiedniej kolejności. Najpierw w garnku powinno znaleźć się mięso, potem warzywa: seler, biała część pora oraz marchew i pietruszka. Po pewnym czasie dodajemy przyprawy. Idealnym uzupełnieniem takiego zestawu będzie Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr. Specjalnie dobrana receptura z mięsa kurczaka i wołowiny, wprowadzi zdecydowaną nutę mięsnego smaku i aromatu. Taki rosół przypomni smaki domowego rosołu z dzieciństwa i zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy" - dodaje.
Domowa zupa z bukietem warzywBulionów używamy nie tylko jako dodatku do rosołu. Często stanowią one znakomitą bazę dla zup jarzynowych. Specjalnie z myślą o wielbicielach pomidorowej, ogórkowej, kremu z brokułów oraz kalafiora, powstała receptura Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Twoja zupa nabierze aromatu włoszczyzny i mięsa z kurczaka. Kostkę bulionu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr warto mieć zawsze pod ręką! To uniwersalna baza dla Twoich zup przygotowana z zachowaniem specjalnych proporcji.
Nowa receptura bulionów szlachetnych Knorr znajdzie wielbicieli wśród osób, którym zależy na bogatym smaku i aromacie ulubionych zup przy niewielkim nakładzie czasu potrzebnego na ich przygotowanie. Osoby ceniące nowości w kuchni znajdą we wzbogaconej recepturze bulionów przepis na wyśmienitą zupę. Nie ma bardziej uniwersalnego składnika zupy, niż kostka bulionowa.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone