Chłodniki - letnie orzeźwienie
Chłodnik to danie bardzo popularne w sezonie wakacyjnym. Zimne oraz orzeźwiające, idealnie nadaje się na letni obiad bądź kolację. Szybko i prosto można go przyrządzić na bazie Barszczu czerwonego Knorr.
W sezonie wakacyjnym mamy do wyboru wiele warzyw, ale niektóre z nich dostępne są jedynie przez krótki okres. Warto więc wykorzystać ten czas i wprowadzić do jadłospisu potrawy ze świeżymi warzywami. Daniem, które szczególnie warto umieścić w letnim menu, jest chłodnik. Zupa na bazie buraków, jogurtu i nowalijek, podawana na chłodno, jest bardzo chętnie jadana w gorące dni.
Chłodnik w 15 minutPodstawą smacznego chłodnika jest barszcz czerwony. Nie zawsze mamy jednak czas, aby go przygotować. Warto wtedy skorzystać z szybkich i prostych rozwiązań. Marka Knorr ma w swej ofercie dwie zupy, które stanowią idealną bazę do przyrządzenia chłodnika - klasyczny Barszcz czerwony oraz Barszcz czerwony ekspresowy Do zupy wystarczy jeszcze dodać świeże warzywa, jogurt naturalny oraz przyprawy i danie gotowe. Ciekawym rozwiązaniem jest przyrządzenie chłodnika na bazie barszczu białego zamiast tradycyjnego - czerwonego. Barszcz biały Knorr doskonale sprawdzi się w tej roli.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone