Czosnek podstawą w każdej kuchni
Sezon grillowy uważamy za otwarty za sprawą marynowanych czosnków linii Streamline. Marka proponuje polskim smakoszom aromatyczne ząbki w trzech odsłonach:
z ziołami, z papryką i chili oraz z oliwkami i suszonymi pomidorami. Każdy z nich używać można na setki różnych sposobów.
Czosnek z ziołami, jako produkt łagodny, ale pełen aromatu, może być podawany jako przekąska, gdy skuszeni majowym słońcem rozpoczniemy w końcu długo oczekiwany sezon grillowy. Pikantnym czosnkiem chili nadziać możemy mięso, np. schab, który uzyska dzięki temu niepowtarzalny aromat. Czosnek z oliwkami i suszonymi pomidorami natomiast idealnie sprawdzi się jako dodatek do śródziemnomorskiej sałatki lub typowo włoskiej bruschetty. W plenerze wystarczy kawałek serka fety, słoiczek Streamline i wykwintna przekąska gotowa.
Świeże ząbki czosnku w wysokiej klasy marynacie to świetna propozycja na ciepłe, wieczorne spotkania z przyjaciółmi a'la barbecue w tle. Tak dobre, że słoiczek zniknie błyskawicznie - 185 g to zdecydowanie za mało. Producent oferuje trzy rodzaje czosnków w ozdobnych słoiczkach w sugerowanej cenie detalicznej ok. 5 zł
autor: www.scandic-food.pl
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone