Esencja szlachetnego smaku - włoska Oliwa z oliwek extra vergine
Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek - to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potrawy.
Trudno się dziwić zważywszy, że gałązka oliwna znajduje się nawet z godle Włoch, będąc niejako ich symbolem narodowym. To z tego kraju płyną więc w świat doskonałe oliwy z oliwek oraz zdrowe oleje z pestek winogron. których nie sposób pomylić z żadnym innym smakiem. W kraju Dantego siedzibę ma również Olitalia, tam też powstaje - wzbogacona doświadczeniem i przywiązaniem do tradycji - Oliwa z oliwek extra vergine, największa duma marki, dostępna obecnie w 130 krajach na wszystkich kontynentach. Złocista barwa, głęboki, przepełniony słońcem bukiet smakowy, najwyższa jakość - tak najkrócej opisać można tę wyjątkową propozycję marki. Ciemnozielona butelka z grubego szkła chroni najlepsze właściwości Oliwy z oliwek extra vergine przez niepożądanymi już na tym etapie światłem dziennym. Litrowa pojemność ma praktyczny wymiar i pozwala cieszyć się przygotowywaniem małych kulinarnych dzieł sztuki przez długi czas. Oliwa z oliwek extra vergine, uzyskana wyłącznie z oliwek oraz oczywiście z pierwszego tłoczenia, w niezastąpiony sposób uszlachetnia zwłaszcza smak sałatek i świeżych warzyw. Dystrybutor Index Food proponuje produkt w szklanej butelce o pojemności 1 l w sugerowanej cenie detalicznej ok. 30 zł.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone