Fusilli z pieczarkami
Makaron i pieczarka to idealny duet zarówno dla jaroszy jak i wegetarian. Dostarczają nam one białko, błonnik, a także cenne witaminy i mikroelementy. Pieczarki urozmaicają dania, także te z makaronu, dodatkowo dodają smak i aromat tradycyjnej kuchni.
- Składniki:
- Międzybrodzki Makaron świderki - 250g
- Pieczarki - 25g
- Natka pietruszki
- Cebula - 1szt.
- Ząbek czosnku - 3 szt.
- Białe wino
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
1. Makaron gotujemy zgodnie z poleceniami producenta. Oczyszczone pieczarki kroimy na tak zwane ósemki.
2. Pietruszkę oraz cebulę drobno siekamy, a czosnek wyciskamy.
3. Na patelni podsmażamy cebulę i pieczarki, gdy będą już gotowe dodajemy odrobinę wina i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
4. Ugotowany makaron odcedzamy i podajemy z grzybami oraz sosem. Na koniec możemy posypać natką pietruszki.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone