Szukaj w serwisie

Kategorie:

Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | Finanse

Tutaj jesteś: Aktualności / Branżowe news'y

Już niebawem SIOUX zdobędzie Stolicę

kategoria: Branżowe news'y

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami Zarządu spółki R&C Union S.A., jeszcze w tym roku na mapie lokalizacji sieci SIOUX pojawią się nowe restauracje. Jedna z nich zostanie otwarta w Warszawie.

Dnia 10 lutego 2011 roku Zarząd spółki R&C Union S.A. zawarł umowę najmu z jedną z warszawskich spółdzielni mieszkaniowych. Przedmiotem umowy jest najem lokalu o powierzchni 400 m², położonego w ścisłym centrum Stolicy. W lokalu tym zostanie otwarta pierwsza w Warszawie restauracja sieci SIOUX. Umowa została zawarta na dziesięć lat, poczynając od dnia 1 marca 2011 roku. Otwarcie lokalu planowane jest na czerwiec br.

zdjecie
Oryginalna aranżacja jednej z restauracji SIOUX
Dzięki zawartej umowie mieszkańcy Stolicy już niebawem będą mogli korzystać z usług restauracji SIOUX, która proponuje swym Gościom odbycie magicznej podróży na Dziki Zachód - do czasów, gdy na amerykańskich ziemiach żyli Indianie i kowboje. Wszystko to dzięki niepowtarzalnemu klimatowi restauracji SIOUX, pełnej rekwizytów przynoszących na myśl życie dawnych mieszkańców Ameryki Północnej. Klienci restauracji będą mogli odkrywać smaki i aromaty wyśmienitych potraw odwołujących się do kulinarnych tradycji rdzennych mieszkańców amerykańskich prerii oraz wędrujących na zachód pierwszych osadników.

Siuksowie to waleczny indiański lud, który w czasach „gorączki złota" zamieszkiwał tereny Wielkich Równin. Do dziś nazywany jest również „Dakota", czyli „przyjaciele". W Polsce pierwsza restauracja SIOUX została otwarta w 2003 roku. Szybko zyskała uznanie wymagających smakoszy, ceniących ciekawą kuchnię i niezobowiązującą, sympatyczną atmosferę. Od samego początku znakiem rozpoznawczym restauracji SIOUX stał się nie tylko klimat „western & country", ale także oryginalne, wyśmienite dania, m.in. grillowane soczyste steki, aromatyczne polędwiczki i doskonałe żeberka. Goście restauracji SIOUX mogą rozsmakować się w daniach kuchni amerykańskiej i meksykańskiej, zaś tradycjonalistom lokal poleca wyśmienite potrawy kuchni kontynentalnej.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Dodaj swój komentarz
Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:
 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone