Tutaj jesteś: Przepisy
/ Dania główne
Kurczak po staropolsku
kategoria:
Dania główne
- Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 4 plastry boczku wędzonego
- 200 g pieczarek
- 1 marchewka
- 3 cebule
- 2 łyżki oleju
- 1 opakowanie Fixu Soczysty Kurczak po cygańsku
Sposób przygotowania:
Fix rozmieszaj z dwoma łyżkami oleju. Uzyskaną mieszkanką nasmaruj filety. Filety zawiń w boczek i przekuj wykałaczką. Marchew, cebulę i pieczarki pokrój w podobnej wielkości kawałki. Roladki z kurczaka wraz ze wszystkimi warzywami umieść w załączonej torebce zapinając ją klipsem. Piecz w piekarniku ok. 40 min. w piekarniku w temperaturze 180 °C. Jeżeli chcesz, aby roladki były chrupiące rozetnij torebkę (uważaj na gorącą parę) 15 min. przed końcem pieczenia.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Oferty sponsorowane:
Polecane www:
PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA |
O NAS |
REKLAMA |
POLITYKA PRYWATNOŚCI |
KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone