Szukaj w serwisie

Kategorie:

Nabiał i jajka | Mięso i wędliny | Owoce, warzywa | Słodycze, przekąski | Dania gotowe | Mrożonki | Lody | Oleje, oliwy i tłuszcze | Zioła i przyprawy | Pieczywo i ciasta | Ryby i owoce morza | Produkty sypkie | Miód i przetwory | Bakalie | Wegetariańskie

Laur Konsumenta dla oleju rzepakowego marki Rapso

Laur Konsumenta dla oleju rzepakowego marki Rapso
Laur Konsumenta dla oleju rzepakowego marki Rapso [Fot. Vog Sp. z o.o.]

Zaufanie klientów do marki to, dla każdego uczestnika biorącego udział w sondzie Laur Konsumenta, najwyższe wyróżnienie. Firma VOG Polska Sp. z o.o, importer i dystrybutor uznanych na polskim rynku artykułów spożywczych jest zatem wyjątkowo dumna z otrzymanej nagrody Laur Konsumenta w kategorii „Odkrycie roku 2011" i pragnie podziękować wszystkim tym, którzy docenili niezastąpione właściwości ekologicznego oleju rzepakowego marki Rapso.

Komponując zbilansowaną dietę często stajemy przed dylematem, dotyczącym doboru odpowiednich artykułów spożywczych. Oprócz ich źródła pochodzenia oraz składu, kryterium oceny mogą stanowić także otrzymane przez firmę wyróżnienia, świadczące o wysokiej jakości jej asortymentu. Nagroda „Odkrycie roku..." powstała z myślą o produktach i usługach nowych, innowacyjnych, które pomimo niedługiej obecności na rynku cieszą się w swojej kategorii największym uznaniem wśród Polaków.

zdjecie
Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie roku 2011 dla oleju rzepakowego marki Rapso [Fot. Vog Sp. z o.o.]
Zasłużone zwycięstwo

W przypadku artykułów spożywczych, o wydanej w sondażu opinii, decydują przede wszystkim walory smakowe oraz zdrowotne. Ankietowani, w plebiscycie „ Laur Konsumenta " w 2011, nie bez przyczyny oddali zatem swój głos na olej rzepakowy marki Rapso. Jest on bowiem produktem w 100 % czystym, naturalnym, a na jego finalną jakość wpływają zarówno składniki, jak i sposób ich obróbki. Rzepak, służący do produkcji oleju marki Rapso, pochodzi z wyselekcjonowanych gatunków, a jego uprawa odbywa się w ekologicznych i kontrolowanych gospodarstwach rolnych w Austrii. Olej pozyskiwany jest na drodze delikatnego tłoczenia na ciepło bez ekstrakcji za pomocą środków chemicznych. Oczyszczanie oleju z wody, zanieczyszczeń i substancji powodujących zmętnienie odbywa się przy pomocy, opracowanego przez firmę Vog, procesu destylacji, który wyklucza użycie sztucznych dodatków. Dzięki temu olej Rapso ma wyższą temperaturę dymienia i może być stosowany zarówno do celów zimnej , jak i gorącej kuchni. Co więcej certyfikat badania jakości nadany przez agroVet Gmbh wykazuje, iż rzepak służący do produkcji oleju marki Rapso nie został zmodyfikowany genetycznie. Ponadto mając w swym składzie 60 % jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, tylko 6 % kwasów nasyconych i ponad 30 % wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym 10 % Omega 3) oraz 30 mg naturalnej witaminy E, olej Rapso wykazuje szczególne właściwości zdrowotne. Zadowolenie konsumentów wynika również ze sposobu zapakowania oleju. Przyjazna środowisku butelka, o pojemności 0, 75 l, wykonana z ciemnego szkła, chroni zawartość przed światłem, dbając o jak najdłuższą trwałość tłuszczu.

zdjecie
Olej rzepakowy marki Raspo [Fot. Vog Sp. z o.o.]
Sezon na nagrody... sezonem na sałatki

Uzyskana w maju nagroda, Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie roku 2011 przez firmę Vog Sp. z o.o, zbiegła się z rozpoczynającym się w tym okresie sezonem na sałatki. Wiosna i zbliżające się lato to bowiem czas, kiedy oprócz budzącej się do życia natury, budzi się w nas chęć do zmiany złych nawyków żywieniowych. W gorące dni często rezygnujemy z ciężkostrawnych potraw na korzyść dietetycznych, zdrowych dań, takich jak surówki i sałatki. Świeże warzywa, skropione ekologicznym olejem rzepakowym marki Rapso to przepis na smaczną przekąskę, pełną substancji odżywczych. Pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, papryka czy szczypiorek są roślinami zielnymi bogatymi w, poprawiający perystaltykę jelit, błonnik, wpływające na zdrowie i urodę witaminy A, B, B2, C, E, K oraz cenne składniki mineralne, takie jak żelazo, magnez, fosfor, wapń. Olej rzepakowy marki Rapso z kolei stanowi źródło NNKT, czyli niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, wykazujących działanie przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe oraz podnoszące odporność organizmu. Dodatkowo warto wspomnieć, iż olej Rapso jest neutralny w smaku, dzięki czemu będziemy mogli w pełni delektować się aromatem ulubionych warzyw.

100% czysty olej rzepakowy marki Rapso uzyskał tytuł „Odkrycie roku 2011", dzięki zaufaniu głosujących na niego konsumentów. Prozdrowotne właściwości, uniwersalne zastosowanie i ekologiczna metoda produkcji podbiły serca Polaków, pragnących odżywiać się w sposób świadomy, zdrowy i naturalny.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone