Letnie smaki zimową porą czyli makaronowa sałatka ze szparagami
kategoria:
Sałatki
Trochę lata na początek zimy? Nic prostszego. Wystarczy, że na drugie śniadania podczas zimowego dnia w pracy zjemy pyszną i pożywną sałatkę „Fusilli ze szparagami".
- Składniki:
- Międzybrodzki Makaron Świderki - 250g
- Szparagi - 15 szt.
- Szynka parmeńska - 4 plastry
- Ser do posypania
- Oliwa z oliwek 1 łyżka
- Ocet balsamiczny pół łyżki
- Sok z cytryny pół łyżeczki
- Sól
- Pieprz
Wykonanie: W pierwszej kolejności gotujemy al. dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy przygotowanym sosem. Na gotowe danie sypiemy starty ser i gotowe.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Oferty sponsorowane:
Polecane www:
PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA |
O NAS |
REKLAMA |
POLITYKA PRYWATNOŚCI |
KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone