Szukaj w serwisie

Kategorie:

Nabiał i jajka | Mięso i wędliny | Owoce, warzywa | Słodycze, przekąski | Dania gotowe | Mrożonki | Lody | Oleje, oliwy i tłuszcze | Zioła i przyprawy | Pieczywo i ciasta | Ryby i owoce morza | Produkty sypkie | Miód i przetwory | Bakalie | Wegetariańskie

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru

kategoria: Miód i przetwory
Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru
Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru

Marka Primavika proponuje niecodzienny produkt - Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru. Masło orzechowe Primavika nie zawiera konserwantów, jest to produkt przygotowany z myślą o tych, którzy dbają o siebie i odżywiają się racjonalnie.

Produkt wskazany jest dla cukrzyków i osób, które powinny ograniczyć w diecie sól. Świetnie sprawdza się także w diecie FIT. Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru ze względu na swoje wybitne wartości odżywcze jest skierowane i wyjątkowo cenione przez sportowców, w szczególności uprawiających kulturystykę i fitness.

Największą zaletą i cechą masła Primavika obok niezaprzeczalnych walorów pokarmowych jest jego sposób produkcji utrzymujący najwyższe wartości odżywcze. W odróżnieniu od większości, jak nie wszystkich dostępnych produktów tego typu, powstających z wytłoczyn po produkcji oleju arachidowego, masło Primavika produkowane jest z całych, prażonych orzechów co sprawia, że niemalże jedyny tłuszcz zawarty w tym maśle to bezcenny, naturalny olej arachidowy.

Orzechy arachidowe, będące głównym i niemalże jedynym składnikiem masła Primavika, oraz olej w nich zawarty to najbogatsze źródło kwasów: linolowego, linolenowego i arachidonowego - trzech kwasów tłuszczowych, które muszą być w organizmie, aby mógł on spalić cholesterol. Zawierają także sporą ilość Wit. A i E. Olej arachidowy jest bogaty w krzem, który wpływa na odporność, oraz wzmacnia paznokcie i włosy. Zawiera także sterol, który słynie ze swoich niemal legendarnych właściwości antynowotworowych i przeciwutleniających. Olej arachidowy najdłużej ze wszystkich olejów utrzymuje uczucie sytości i zmniejsza apetyt!!!

Warto także wspomnieć o drugim cennym składniku masła - naturalnej lecytynie sojowej mającej wpływ na metabolizm tłuszczów, przyswajanie witamin i prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Dodatkowo lecytyna poprawia pamięć i koncentrację a także wspomaga pracę wątroby!

Masło Primavika dzięki eliminacji cukru, ma niską zawartość cukrów prostych, a w związku z tym niski Indeks Glikemiczny. Nie zawiera także soli, która powoduje wzrost ciśnienia krwi i zatrzymuje wodę w organizmie.

Masło orzechowe bez soli i cukru PRIMAVIKA bardzo dobrze komponuje się zarówno z miodem, dżemem, konfiturami i owocami, jaki i z serami, wędlinami, pomidorami, ogórkami lub papryką. Świetnie nadaje się na śniadanie, drugie śniadanie, lunch, przekąskę a także energetyczny posiłek dla aktywnych umysłowo i fizyczne, w szczególności osób uprawiających sport.

Masło zostało zamknięte w szklanym słoiczku z nakrętką, która umożliwia wartościowe przechowywanie produktu.


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone