Kategorie:
Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | FinanseNiezawodny zaparzacz do kawy AeroPress
Zaparzacze do kawy cieszą się coraz większym uznaniem na rynku. Nie zapominajmy o produkcie AeroPress, który pozwala nam samodzielnie przyrządzić ulubioną kawę w domowym zaciszu. Urządzenie wykonano z lekkiego materiału, dzięki czemu w każdej chwili zabierzemy produkt ze sobą w podróż. Posłuży nam także w domu, stanowiąc alternatywę dla ekspresu. Zalety AeroPress doceniają smakosze kawy i profesjonaliści. Kawa w tym wypadku jest aromatyczna i intensywna. Urządzenie wydobywa z mielonym ziaren wyjątkową głębię smaku. Jak działa ten sprzęt? Gdzie dokonać zakupu? Czy warto postawić na zaparzacz do kawy?
Zaparzacz do kawy
Faktem jest, że działanie zaparzacza bazuje na specjalnym tłoku. Jest on umieszczany razem z naparem na filiżance. Z pomocą tłoku przelewamy kawę przez filtr, na którym osadzają się fusy. W efekcie pyszny napój trafia prosto do filiżanki. Okazuje się, że AeroPress jest niezwykle szybkim sposobem na przyrządzenie smacznej kawy. Produkt pojawił się na rynku w 2005 roku i szybko podbił serca Polaków. Co do budowy, przypomina nieco strzykawkę, a jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Służy nam nie tylko w domach, lecz także w kawiarniach i restauracjach. Kawa z AeroPresuu praktycznie w niczym nie ustępuje kawie z ekspresu.
Czy kawa przyrządzona w zaparzaczu jest smaczna? Wiele osób wskazuje, że napój jest bardzo dobry. Dobrze zaparzona kawa dostarcza nam wiele doznań smakowych - cechuje się głębokością i czystością. Postawić warto na niezawodne zaparzacze doskonałej jakości, które są tworzone przez znane marki. Urządzenia nie są drogie i stanowią alternatywę dla drogiego ekspresu. Wydajny zaparzacz powstaje z materiału odpornego i lekkiego.
AeroPress - jak przygotować kawę?
Jak wygląda proces parzenia kawy w AeroPressie? To zadanie nie jest trudne. Na początku zakręcamy sitko z papierowym filtrem na cylindrze. Następnie przelewamy filtr wodą i ustawiamy na naczynku, do którego przeciśniemy kawę. Potem wsypujemy zmieloną kawę i rozpoczynamy parzenie. Wlewamy 50 ml wody, czekamy 30 sekund i dolewamy pozostałą część wody. Po tej czynności warto odczekać 1-2 minuty. Mieszamy kawę w AerioPressie, aby zachować jej wyrazistość. Zakładamy tłok na cylinder i powolnym ruchem przeciskamy kawę do filiżanki. Gdy usłyszymy syk, odkładamy zaparzacz. Gotowe - możemy cieszyć się pyszną kawą.
AeroPress z powodzeniem zakupimy w internetowym sklepie. Bez wychodzenia z domy znajdziemy sprzęt idealny dla każdego kawosza. Wydajne urządzenie jest z pewnością łatwe w obsłudze.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone