Nowe piwa w linii Cornelius
Browar Sulimar z Piotrkowa Trybunalskiego, producent wysokogatunkowych piw klasy premium z linii Cornelius, podjął decyzję o gruntownym liftingu swojej sztandarowej marki. Dzięki temu piwa Cornelius mają zmienione etykiety, a jednocześnie w ofercie pojawiły się kolejne gatunki tego szlachetnego trunku.
Koneserzy i smakosze już mogą szukać w sklepach trzech, zupełnie nowych smaków: unikalny na skalę europejską CORNELIUS CIEMNY PSZENICZNY, lekki i orzeźwiający CORNELIUS GREJPFRUT z dodatkiem naturalnego soku oraz CORNELIUS KOŹLAK. Tym samym Browar SULIMAR ugruntowuje swoją pozycję rynkową w kategorii piw premium.
Piwa CORNELIUS słyną przede wszystkim z wysokiej jakości oraz unikalnych i autentycznych smaków. Browar SULIMAR przy ich produkcji nie stosuje technologii High Gravity Brewing (HGB), która powszechna jest w innych browarach, zwłaszcza tych największych. Piwa CORNELIUS warzone są z niebywałą starannością, w zgodzie ze średniowiecznymi tradycjami browarniczymi, wyłącznie z naturalnych składników, bez ulepszaczy i przyśpieszaczy fermentacji oraz sztucznych dodatków. Taki proces ich przygotowania sprawia, iż charakteryzują się wyjątkowymi walorami smakowymi i zapachowymi, docenianymi przez najbardziej wyrafinowane gusta.
Obecnie w linii CORNELIUS smakosze znajdą sześć niepowtarzalnych smaków. Wśród nich trzy najpopularniejsze gatunki, dobrze znane smakoszom, które teraz zyskały nowe nazwy i etykiety, a mianowicie: CORNELIUS PSZENICZNY (dawniej WEIZEN BIER), CORNELIUS MIODOWY (dawniej HONIG) oraz CORNELIUS PORTER. Do nich dołączyły trzy zupełnie nowe smaki: CORNELIUS CIEMNY PSZENICZNY, CORNELIUS KOŹLAK oraz CORNELIUS GREJPFRUT.
CORNELIUS CIEMNY PSZENICZNY to unikat na skalę europejską. To piwo warzone metodą górnej fermentacji. Wyróżnia się lekką, szlachetną, ciemno-bursztynową barwą oraz
niepowtarzalnym korzennym smakiem, który zawdzięcza odpowiednio dobranej kompozycji słodów i drożdży. Piwo jest niefiltrowane, dlatego posiada wszystkie dobroczynne składniki obecne w złotym trunku.
CORNELIUS KOŹLAK to piwo jęczmienne, warzone tradycyjną metodą dolnej fermentacji z dodatkiem słodu pszenicznego i odpowiednio wyselekcjonowanych drożdży. To aromatyczna kompozycja o rubinowej barwie, wyrazistym słodowym smaku z delikatną nutą karmelu, wiśni i prawdziwego zboża.
CORNELIUS GREJPFRUT to piwo pszeniczne, którego klasyczny charakter przełamuje lekka goryczka naturalnego soku grejpfrutowego. Dzięki temu piwo jest lekkie i orzeźwiające oraz zaskakuje oryginalnym, owocowo-cierpkim smakiem. Delikatnie mętne, bo niefiltrowane, o lekko różowej barwie jest potwierdzeniem browarniczego kunsztu piwowarów z Piotrkowa Trybunalskiego.
Browar SULIMAR od momentu podjęcia decyzji o wprowadzeniu na rynek marki CORNELIUS, główny nacisk w swojej działalności stawia właśnie na piwa klasy premium.
Dlatego pierwsze piwa tej linii warzone były pod czujnym okiem doświadczonego, bawarskiego piwowara. Celem wprowadzanych obecnie zmian jest umocnienie pozycji piotrkowskiego browaru w piwach wysokogatunkowych oraz zwiększenie sprzedaży za granicą.
Wszystkie piwa CORNELIUS dostępne są w sieciach m.in. TESCO, CARREFOUR, PIOTR I PAWEŁ, BOMI, ALMA, INTERMERCHE, E.LECLERCK, a także w wielu innych sklepach sprzedaży detalicznej.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone