Pasztet warzywny z cieciorką Primavika
W okresie zimowym oraz wczesnowiosennym nasz organizm potrzebuje pełnowartościowych pokarmów bardziej niż kiedykolwiek. Aby bronić się przed infekcjami i przeziębieniami, odpowiednia ilość witamin i soli mineralnych jest nam niezbędna. Na chłodne dni marka Primavika proponuje pasztety z nasion roślin strączkowych, np. delikatny w smaku Pasztet warzywny z cieciorką.
Cieciorka jest niezrównanym źródłem białka i witamin z gr. B, wit. E, a przede wszystkim potasu, cynku, wapnia i magnezu. Prawie nie zawiera tłuszczów, a jej wartość energetyczna pochodzi z węglowodanów. Skład aminokwasowy zawartego w niej białka przypomina strukturą białko zwierzęce, dlatego jest warzywem szczególnie istotnym w diecie wegetariańskiej. Głównym walorem Pasztetu warzywnego z cieciorką marki Primavika, poza urozmaiceniem codziennego menu i nieocenionymi doznaniami smakowymi, jest wysoki - bo ponad 50% - udział warzyw takich jak np. marchew, cebula, pietruszka, seler lub por, które zapewniają sporą porcję wspomnianych powyżej wartości odżywczych. Cieciorkowo - warzywny pasztet Primavika jest pysznym i oryginalnym dodatkiem kanapkowym, który w duecie ze świeżym chlebem świetnie skomponuje się z ogórkiem, papryką, pomidorem lub kiełkami.
Pasztet warzywny z cieciorką Primavika można znaleźć w poręcznych, niewielkich szklanych słoiczkach o pojemności 170g, które dzięki tradycyjnej zakrętce idealnie nadają się do przechowywania żywności.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone