Szukaj w serwisie

Kategorie:

Nabiał i jajka | Mięso i wędliny | Owoce, warzywa | Słodycze, przekąski | Dania gotowe | Mrożonki | Lody | Oleje, oliwy i tłuszcze | Zioła i przyprawy | Pieczywo i ciasta | Ryby i owoce morza | Produkty sypkie | Miód i przetwory | Bakalie | Wegetariańskie

Tutaj jesteś: Rynek spożywczy / Owoce, warzywa

Pełnia pomidorowego smaku - Pomidory całe bez skórki Primerosa

kategoria: Owoce, warzywa
Pełnia pomidorowego smaku - Pomidory całe bez skórki Primerosa
Pełnia pomidorowego smaku - Pomidory całe bez skórki Primerosa

Soczyste, jędrne Pomidory całe bez skórki marki Primerosa stanowią podstawę wielu potraw, zarówno kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej. Pomidory całe, pozbawione skórki, o doskonałym, naturalnym smaku, zanurzone w aromatycznym soku pomidorowym z pewnością posłużą jako baza tradycyjnych dań i kulinarnych eksperymentów. Pomidory wykorzystywane do produkcji przetworów Primerosa pochodzą z Włoch, gdzie dojrzewają na żyznych glebach, zyskując, dzięki południowemu słońcu, intensywnie czerwony kolor.

Nie od dziś wiadomo, że pomidory to jedne z najpopularniejszych i najsmaczniejszych warzyw, które otwierają całą gamę możliwości wykreowania wspaniałych dań obiadowych i przekąsek. Na bazie Pomidorów całych bez skórki Primerosa można stworzyć doskonałe zupy, aromatyczne sosy do makaronu lub ryżu oraz wiele rozmaitych potraw mięsno-warzywnych z różnych stron świata, jak na przykład włoski sos bolognese lub tradycyjny polski sos pomidorowy do dań mięsnych. Zmiksowane pomidory Primerosa utworzą naturalny koktajl pełen witamin i minerałów. Pomidory całe bez skórki Primerosa świetnie sprawdzą się również jako składnik tarty z warzywami lub zapiekanki makaronowej.

Pomidory to nie tylko jedne z najpopularniejszych oraz najsmaczniejszych warzyw o szerokim zastosowaniu, ale również źródło cennych minerałów, witamin i wartości odżywczych. Duża zawartość potasu i sodu w pomidorach pozytywnie wpływa na działanie układu krwionośnego oraz gospodarkę wodną organizmu. Pomidory są również bogate w witaminę C, E i witaminy z grupy B. Ich intensywny, czerwony kolor to zasługa likopenu - barwnika i jednocześnie silnego przeciwutleniacza neutralizującego wolne rodniki. Substancja ta jest łatwiej przyswajalna z pomidorów przetworzonych, niż ze świeżych, dlatego warto włączyć do jadłospisu przetwory pomidorowe, takie jak soki czy pomidory w puszce.

Pomidory bez skórki Primerosa są pakowane w poręczne puszki dla zachowania ich delikatnego smaku i aromatu. Dzięki wygodnej zawleczce, otwieranie puszki jest możliwe bez konieczności użycia otwieracza. Wewnątrz znajdziemy całe, jędrne i soczyste pomidory pozbawione skórki są zanurzone w aksamitnym, naturalnym soku pomidorowym. Taki sposób pakowania pomidorów marki Primerosa pozwala zachować pełnię naturalnego smaku pomidorów.

  • Pomidory bez skórki całe Primerosa
  • Skład: pomidory całe 60 %, sok pomidorowy, kwas cytrynowy - regulator kwasowości
  • Wartości odżywcze [w 100 g]: wartość energetyczna - 22 kcal; białko - 1,2 g; węglowodany - 3,8 g; tłuszcz - 0,2 g
  • Masa netto [g]: 400
  • Masa netto po odsączeniu [g]: 240
  • Cena [zł]: 2,77


powrót

 

Dodaj komentarz:

Autor komentarza:
Treść komentarza:
Kod:
Wpisz kod:
Akceptuję regulamin

Wasze komentarze:

Aktualnie brak komentarzy

Szukaj:

 

PROJEKT I WYKONANIE: www.themedia.pl
GŁÓWNA | O NAS | REKLAMA | POLITYKA PRYWATNOŚCI | KONTAKT
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone