Kategorie:
Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | FinansePieczarkowy zawrót głowy w ofercie firmy DROP S.A.
Zwyczajna i pospolita pieczarka daje właściwie nieprzebrane możliwości kulinarnego przyrządzenia i zastosowania. Krem pieczarkowy z grzankami, bigos z pieczarek, sałatki, zapiekanki, pizze, pieczarki czosnkowe, faszerowane, duszone z winem, nadziewane, smażone, marynowane, z grilla, w śmietanie… Jednak najpełniej i najsmaczniej pieczarka prezentuje się w duecie z mięsem. Takie połączenie oferuje firma DROP w stutrzydziestogramowym pasztecie drobiowym z pieczarkami.
Agaricus, rodzaj grzyba kapeluszowego z rzędu bedłkowców, występującego w różnych siedliskach – tak tajemniczo brzmi encyklopedyczna definicja pieczarki, grzyba prawdopodobnie najpowszechniej stosowanego w kuchni. Pieczarki rosną dziko na polach, skrajach lasów i łąkach (pieczarka polowa i polna), a ze względu na duże zapotrzebowanie rynku spożywczego bywają też uprawiane w warunkach sztucznych.
Różnorodne zalety pieczarek wykorzystała także specjalizująca się w branży drobiarskiej firma DROP S.A. W jej bogatej ofercie znajduje się między innymi pasztet kremowy z drobiu z pieczarkami – idealnie dopasowana kulinarna kompozycja, wszechstronnie zaspokajająca potrzeby smakowe konsumentów. Pieczarki, obfitując w walory smakowe i zapachowe, silnie oddziałują na zmysły, a w połączeniu z wartościowym odżywczo drobiem tworzą harmonijny, smaczny i zdrowy związek.
Aby wyjść naprzeciw wszystkim oczekiwaniom klientów firma DROP ulepszyła Kremowy pasztet z drobiu z pieczarkami także pod względem dostępności i łatwości spożycia w najróżniejszych warunkach. Produkt jest teraz dostępny w 130 – gramowym, aluminiowym opakowaniu, które czyni go urozmaiceniem posiłków nie tylko w domu, ale też na wycieczce, biwaku czy w dłuższej trasie. Aktywność nie wyklucza już zdrowego trybu życia, wręcz przeciwnie, pozwala pełniej cieszyć się znanymi i lubianymi smakami.
Kremowy pasztet z drobiu z pieczarkami firmy DROP to także propozycja dla studentów, dla których świeża bułeczka z pasztetem może stanowić pożywne pierwsze lub drugie śniadanie oraz łatwy do przyrządzenia wieczorny posiłek. Mało tego, stutrzydziestogramowy kremowy pasztecik w aluminiowym opakowaniu świetnie nadaje się do tego, by wrzucić go do studenckiej teczki i delektować się nim w przerwie pomiędzy uczelnianymi zajęciami.
W czasie, kiedy zdarza się, że mięso i podroby sprowadzane z importu zawierają szkodliwe substancje, firma DROP S.A. zapewnia pełne bezpieczeństwo swoich wyrobów. Ich produkcję opiera bowiem na bazie surowca krajowego, co umożliwia lepszą kontrolę zdrowotną, a tym samym gwarantuje wysoką jakość drobiowych przysmaków.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone