Piwa CORNELIUS z certyfikatem ISO22000
Piwa Browaru CORNELIUS produkowane są w zgodzie z certyfikatem ISO22000. To istotny krok do wyjścia z piwami tego niewielkiego, piotrkowskiegobrowaru poza granice Polski.
SULIMAR Sp. z o.o., browar-matka browaru CORNELIUS, otrzymał certyfikat ISO 22000 z zakresie produkcji i rozlewu piwa, napojów energetyzujących i bezalkoholowych. Certyfikat został przyznany na podstawie audytu, który potwierdził spełnienie wymagań norm ISO 22000:2005. Certyfikację przeprowadziła firma TUV Rheinland Polska.
Paweł Dziedzic Dyrektor ds. Rozwoju w Browarze CORNELIUS mówi: „Certyfikat ISO 22000 to międzynarodowa norma definiująca wymagania w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Dla klienta jest on gwarancją jakości oraz spełnienia najwyższych standardów w produkcji. Norma uwiarygodnia nasze piwa w oczach odbiorów. To istotny argument, zwłaszcza w rozmowach z kontrahentami zagranicznymi." W najbliższym czasie browar CORNELIUS planuje rozszerzyć sprzedaż swoich piw także na rynki zagraniczne.
Browar CORNELIUS to niewielki, w 100% polski browar z Piotrkowa Trybunalskiego, który warzy szlachetne gatunki piwa w oparciu o tradycyjne metody browarnictwa. Do ich produkcji stosuje tylko naturalne składniki i nie dodaje sztucznych barwników, chemicznych ulepszaczy, czy konserwantów, jak to robią duże koncerny. Dzięki temu piwa CORNELIUS wyróżniają się wyjątkowymi walorami smakowymi, docenianymi przez najwybredniejszych smakoszy złotego trunku. Pierwszych piwem spod znaku CORNELIUS był pszeniczny WEIZEN BIER, który otrzymał prestiżową rekomendację organizacji SLOW FOOD, co jest potwierdzeniem, iż jest to zdrowe i w 100% naturalne piwo.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone