Kategorie:
Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | FinansePodejrzana mozzarella - robi się niebieska
70 tysięcy opakowań mozzarelli skonfiskowali w sobotę karabinierzy w Turynie na północy Włoch. W partii popularnego sera wykryto osobliwą właściwość: stawał się on intensywnie niebieski w chwili otwarcia opakowania.
Na razie eksperci nie wiedzą, co jest przyczyną zmiany koloru sera w kontakcie z tlenem. Przekonani są jednak o jego wysokiej szkodliwości i dlatego podjęto decyzję o konfiskacie towaru, przeznaczonego dla sieci tanich supermarketów.
Specjalną jednostkę karabinierów zaalarmowali klienci, którzy niecodzienne zjawisko zarejestrowali swoimi telefonami komórkowymi.
Podejrzany ser, od razu nazwany przez media "mozzarellą smurfów", wyprodukowano w Niemczech. Według funkcjonariuszy zajęto cały jego transport i nie ma go już na półkach sklepowych.
źródło: PAP
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone