Primaeco - ekologiczna ostra musztarda Bio
Na początku była gorczyca - tak mogłaby zaczynać się książka opisująca dzieje musztardy, która powszechnie znana była już wśród starożytnych Greków i Rzymian. Przyprawa ta na przestrzeni wieków zadomowiła się na wszystkich stołach - od tych królewskich, po stojące w chatach krytych strzechą.
Dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię bez musztardy, zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat. Tym bardziej, że musztarda poza walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wspomaga trawienie - zwłaszcza tłuszczów.
Musztarda Ostra BIO marki Primaeco powstaje tylko z naturalnych składników, pochodzących z upraw ekologicznych, objętych certyfikatem kontroli. Wysoka jakość w połączeniu z klasyczną, tradycyjną recepturą tworzą wspólnie zgodny duet na bazie gorczycy. Musztarda Ostra BIO nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów, pozwalając rozkoszować się tylko pełnym, prawdziwym smakiem natury. W ofercie Primaeco dostępna jest również Musztarda Łagodna BIO.
Opakowanie: 190 g, Cena: ok. 6 zł
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone