Rozsmakuj się we Włoszech - rozsmakuj się w spaghetti Arrighi
Która z potraw znajduje się w absolutnej czołówce najpopularniejszych włoskich dań? Oczywiście spaghetti! Przepisów na tę potrawę jest bez liku, zawsze jednak jej podstawą jest charakterystyczna i wszystkim dobrze znana forma makaronu w postaci długich okrągłych nitek - spaghetti.
Szykując prawdziwie włoską ucztę warto postawić na makaron spaghetti marki Arrighi. Jak przystało na oryginalny włoski makaron, Spaghetti Arrighi, produkuje się ze specjalnej mąki zwanej semoliną. Semolina wytwarzana jest z twardej pszenicy durum, którą uważa się za najbardziej odpowiednią do produkcji makaronu. To właśnie mąka z pszenicy durum sprawia, że spaghetti Arrighi jest sprężyste, nigdy się nie klei i co najważniejsze, bez problemu gotuje się na półtwardo czyli al dente.
Jeżeli masz więc ochotę na proste i szybkie w przygotowaniu włoskie dania miej zawsze w kuchni oryginalny włoski makaron spaghetti Arrighi, który sprawi, że twoje kulinarne podboje zakończą się prawdziwym słonecznym sukcesem. Dystrybutor oferuje makaron Arrighi w foliowym opakowaniu 500 g w sugerowanej cenie detalicznej 3,89 PLN.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone