Sprytnie i szybko, czyli pomysłowe pieczenie z nową linią tartych bakalii marki BackMit
Niepowtarzalny smak i kuszący zapach - to pierwsze skojarzenia, przywodzące na myśl domowe wypieki. W natłoku codziennych obowiązków współczesnej kobiecie ciężko znaleźć jednak chwilę na takie czynności, jak pieczenie.
Nowa linia artykułów marki Backmit, w skład której wchodzą najwyższej jakości Mak mielony, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Orzechy włoskie oraz Tarte Migdały, z pewnością rozwiąże ten problem. Produkty te pozwolą bowiem zaoszczędzić czas nowoczesnej pani domu, a przy okazji uzupełnią wyśmienicie jej własne przepisy kulinarne.
Radość z pieczenia
Innowacyjne rozwiązania, ułatwiające pracę w kuchni, nie dotyczą jedynie wymyślnych sprzętów AGD. Producenci artykułów spożywczych również wychodzą nam naprzeciw. Założeniem jest bowiem, iż przygotowanie posiłków ma sprawiać przyjemność, a przy okazji nie zajmować całego dnia. Dlatego też firma Vog Polska z o.o., próbując sprostać tym wymaganiom, wypuściła znakomitą serię tartych bakalii marki BackMit, na którą składają się Mak mielony, Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały. Dzięki nim takie dania, jak codzienne ciasta, świąteczne wypieki, bądź urodzinowe torty, przestaną kojarzyć się z trudnymi i czasochłonnymi recepturami.
Tylko najwyższej jakości
Sukces w pieczeniu, zależy nie tylko od dobrego przepisu. Przygotowując ciasto warto zwrócić uwagę również na świeżość oraz pochodzenie mieszanych ze sobą składników. Tarte bakalie marki BackMit świetnie spiszą się zatem w roli zarówno praktycznych, jak i bezpiecznych dla naszego zdrowia dodatków.
- Przepis na kulki czekoladowo - migdałowe
- Składniki: 150 g masła, 250 g cukru pudru, Białka z 2 jaj, 200 g tartych migdałów BackMit, 200 g czekolady, Kakao w proszku do obtoczenia kulekPrzygotowanie:
- Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać pozostałe składniki. Masę odstawić w ch łodne miejsce na 1 godzinę. Formować małe kulki, obtaczać je w mieszance kakao z cukrem, włożyć do papierowych foremek i odstawić w chłodne miejsce.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone