Kategorie:
Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | FinanseWafle Ryżowe - smaczna i zdrowa alternatywa dla pieczywa
Wokół wafli ryżowych krąży wiele mitów. Prawdą jest jednak, że wprowadzenie ich do codziennej diety może znacznie przyczynić się do utrzymania smukłej sylwetki i dobrej kondycji organizmu. Są bowiem smaczne, lekkie i zawierają wiele wartości odżywczych. Jednym słowem - chrupmy je na zdrowie!
Proces odchudzania kojarzy się głównie z ograniczaniem posiłków i walką z uczuciem głodu. Zamierzony efekt można natomiast osiągnąć prościej, np. zastępując niektóre produkty ich mniej kalorycznymi odpowiednikami. Jedną z metod jest wprowadzenie do jadłospisu wafli ryżowych - nie tylko świetnie zastępują pieczywo, lecz również stanowią świetną przekąskę między posiłkami.
Po pierwsze - niskokaloryczne
Naturalne Wafle Ryżowe to przede wszystkim produkt niskokaloryczny. Dla porównania - jedna kromka zwykłego pieczywa ma ok. 100 - 120 kcal, natomiast jeden wafel ryżowy - niespełna 30 kcal. Najemy się nim jednak tak samo - produkt ten zawiera bowiem dużą ilość błonnika, który pęcznieje pod wpływem wody i dzięki temu daje długotrwałe uczucie sytości. Warto więc mieć zawsze wafle ryżowe pod ręką i podjadać je dla zabicia nagłego głodu.
Po drugie - naturalne
- Wafle ryżowe pozytywnie różni od zwykłego pieczywa nie tylko niskokaloryczność, lecz również dobór składników. Wypiekane są z całych ziaren białego i brązowego ryżu, bez dodatku ulepszaczy, spulchniaczy czy sztucznych dodatków smakowych i zapachowych - mówi Anna Warpechowska z firmy GRANEX. Nie używa się w tym przypadku również żadnych konserwantów - już sam proces wypieku gwarantuje produktowi długą trwałość. Należy jednak pamiętać, by przechowywać wafle ryżowe w zamkniętym pojemniku - łatwo chłoną wodę i przez to tracą swoją świeżość.
Po trzecie - zdrowe
Unikalna technologia wypieku Naturalnych Wafli Ryżowych pozwala zachować wszystkie cenne składniki odżywcze naturalnego surowca. Produkt ten bogaty jest w węglowodany złożone oraz łatwoprzyswajalną skrobię, będące doskonałym źródłem energii. Wafle ryżowe zawierają również wiele cennych aminokwasów, witamin i składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Po czwarte - na każdą okazję
Niewątpliwą zaletą wafli ryżowych jest to, że smaczne są w każdej postaci, a chrupać je można w niemal każdym miejscu i czasie. Świetnie sprawdzają się zarówno w roli samodzielnej przekąski, jak i z dodatkami, np. miodem lub dżemem. Zastępując chleb stanowią doskonałą bazę dla kanapek - świetnie smakują z różnego rodzaju wędlinami i serami, a także twarożkiem i świeżymi warzywami. Są lekkie i nie zajmują wiele miejsca - z powodzeniem można włożyć je dziecku do plecaka, wrzucić do torebki i pogryzać wszędzie tam, gdzie dopadnie nas głód. Szybko uzupełnią niedobory energii, a wraz z nią dostarczą moc cennych wartości prozdrowotnych.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone