Kategorie:
Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | FinanseZdrowe jedzenie w polskich domach
Przecier z pomidorków koktajlowych, jak również wiele innych produktów można otrzymać w sklepach ze zdrową żywnością. Trzeba przyznać, że oferta asortymentowa jest całkiem spora. To dobrze, ponieważ dzięki temu można zrezygnować z wysoce przetworzonej żywności. Ekologiczna żywność to nie moda, a coś, co warto na stałe włączyć do swojego planu żywieniowego.
Ciekawe dania do przygotowania
Skoro już o przecierze z pomidorków koktajlowych była mowa, to warto podać kilka przykładów. Takich, które mogą skusić do zakupienia tego zdrowego produktu spożywczego. Przy pomocy takiego przecieru z pomidorków koktajlowych, można przyrządzić m.in.:
- pulpeciki w pomidorowym sosie Bolognes,
- zupę pomidorową,
- krewetki z sosem pomidorowym i serem feta,
- pomidorową zupę kremową z makaronem,
- bulion pomidorowy,
- kurczaka Tandori z ryżem i jeszcze wiele więcej.
Właściwie to można by powiedzieć, że przecier z pomidorków koktajlowych można wykorzystać do każdego dania, jakie do tej pory przygotowywało się przy pomocy zwykłego przecieru. Każdy w głowie ma na pewno coś, co lubi. Chodzi tu tylko o to, aby niezdrowe, wysoko przetworzone produkty spożywcze wyrzucić do kosza, zastępując je zdrową wersją, bazującą w pełni na naturalnych składnikach.
Dla każdego coś dobrego
Taki przecier z pomidorków koktajlowych, makarony, kasze, pieczywo, czy nawet słodycze w wersji BIO polecane są przez wielu specjalistów. Dlaczego? Ponieważ chodzi o zalety, jakie związane są z tymi właśnie produktami.
Wśród korzyści, jakie można wymienić są właśnie składniki, znajdujące się w środku. Są one zdrowe i nie zawierają żadnych chemicznych ulepszaczy, które są niezdrowe dla organizmu człowieka. Same pomidorki zawierają ogrom cennych witamin i minerałów, jakie są łatwo przyswajalne przez organizm człowieka! A co tu dopiero mówić, jeżeli weźmie się pod uwagę inne, ekologiczne produkty spożywcze.
Przykładem może być tutaj także zdrowy nabiał ekologiczny. To właśnie takie produkty bogate są w białko, witaminy, i mikroelementy. W takim EKO twarogu można znaleźć mleko pasteryzowane i żywe kultury bakterii mlekowych. Te drugie w szczególności wspierają odporność człowieka.
Niezależnie od tego, jakie produkty EKO/BIO się wybiera, należy sprawdzić, czy są to faktycznie produkty zdrowe. Nawet, jeżeli chodzi o taki przecier. Jest bowiem wiele takich produktów, które są naturalne, ale tylko z nazwy. Na fali popularności, niektóre przedsiębiorstwa postanowiły stosować podróbki zdrowych produktów, które i tak zawierają szkodliwe składniki w sobie.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone