Żelatyna Appetita - teraz bez gotowania
Dania w galarecie to przystawka, która ozdobi każdy stół. Wyglądają przepięknie i wspaniale smakują. Przygotowanie potraw serwowanych w galarecie umożliwia Żelatyna marki Appetita. Jest bardzo prosta w użyciu, ponieważ nie wymaga gotowania - wystarczy zalać ją wrzątkiem.
Bezbarwny i bezwonny charakter produktu powoduje, że nie tylko nie zmienia barwy, ale także zapachu dań i deserów. Żelujące, zagęszczające oraz stabilizujące właściwości żelatyny przesądzają o jej wszechstronnym zastosowaniu. Żelatyna marki Appetita, dzięki zawartości protein, jest produktem wysoko odżywczym i szybko przyswajalnym przez organizm.
Żelatyna Appetita nie wymaga gotowania, wystarczy ją rozpuścić w odpowiedniej ilości wrzącej wody lub wywaru. Jest niezbędna do przyrządzania dań w galarecie. Najpopularniejszymi rybami podawanymi w ten sposób są karp, łosoś, węgorz, lin i szczupak. Z potraw mięsnych najczęściej przygotowywane są kurczak w galarecie, nóżki wieprzowe w galarecie oraz schab ze śliwką. Galaretę zalewa się w półmiskach, salaterkach lub specjalnych formach, które można przybrać plasterkami cytryny lub marchewki i natką pietruszki. Na domowych imprezach i firmowych przyjęciach idealnie sprawdzą się także: kurczak z warzywami, polędwica z ananasem, a także szynka ze szparagami.
W tym sezonie linia przypraw cukierniczych, Domowe Sekrety marki Appetita prezentuje się konsumentom w nowej odsłonie. Odświeżony wizerunek produktów łączy w sobie elegancję, nowoczesność i kobiecość. Na odwrocie każdego opakowania znajdują się przepisy z wykorzystaniem dodatków cukierniczych oraz ciekawostki, dotyczące produktów.
- Producent: Jutrzenka Colian
- Produkt: Żelatyna spożywcza (20 g.)
- Cena: ok. 2,15 zł
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone