Kategorie:
Temat na czasie | Nowości rynkowe | Ciekawostki | Wydarzenia | Branżowe news'y | Ze świata | Prawo | FinanseŻurek z wędzonką i Żurek z grzybami? Wielkanocne nowości
W wielu polskich domach na wielkanocnym stole nie może zabraknąć Żurku. W różnych regionach może być nieco inaczej przygotowywany i czasem podaje się go z innymi dodatkami.
Marka KNORR przygotowała dwie pyszne nowości z myślą o wszystkich, którzy mają ochotę skosztować tej białej, gęstej, aromatycznej zupy o charakterystycznym, kwaskowatym smaku. Żurek z wędzonką i Żurek z grzybami podczas nadchodzących świąt podbiją podniebienia domowników podczas nadchodzących świąt.
Żur to zupa, która jest obecna w polskiej kuchni już od kilku wieków. Jej kwaskowaty smak nieodłącznie kojarzy się ze Wielkanocą. Żurek, biała kiełbasa, jajka… ten kulinarny zestaw wielu z nas dobrze pamięta ze swego dzieciństwa. Podczas nadchodzących świąt warto sięgnąć po tę zupę i zaserwować ją swoim najbliższym. Skomplikowany proces przyrządzania tradycyjnego żuru, z użyciem specjalnej mąki i zakwasu nie powinien nas zniechęcać. Marka KNORR przygotowała dwie propozycje, które pozwolą nam przygotować tę potrawę szybko, prosto i oczywiście bardzo smacznie. Wcale nie musimy się przyznawać, że jest to danie z torebki. W końcu każda kuchnia musi mieć swoje tajemnice…
Jeśli uważasz, że idealna zupa powinna być gorąca, smaczna, aromatyczna i najlepiej łatwa w przygotowaniu, wypróbuj jednej z dwóch nowych zup KNORR: Żurek z wędzonką lub Żurek z grzybami. Każdą z nich możemy podawać samodzielnie lub z dodatkami. Sięgając po pierwszą z nich możemy przygotować staropolski żurek z wędzonką. Wystarczy bulion warzywno-mięsny z listkiem laurowym i ząbkiem czosnku, majeranek, podsmażony wędzony boczek i jajka. Także Żurek z grzybami świetnie smakuje połączony z bulionem warzywno-mięsnym i pieczarkami, śmietaną, białą kiełbasą i jajkami. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby do żurku zamiast pieczarek wkroić inne gatunki grzybów albo zastosować swoje ulubione dodatki, takie jak szczypiorek, czy podsmażona cebula.
Wiesz, co wybierasz
Nowe żurki powstają zgodnie z zaleceniami żywieniowymi międzynarodowego programu „Wiem co wybieram”, które w trosce o zachowanie zdrowia postulują ograniczenie spożywania m.in. tłuszczów nasyconych, cukrów i soli. Oba warianty żurków są zgodne z tymi zaleceniami i mogą być elementem zróżnicowanej i zbilansowanej diety. Nowe odmiany żurków KNORR nie zawierają glutaminianu sodu, konserwantów, ani sztucznych barwników.
Sugerowana cena opakowania Żurku z wędzonką i Żurku z grzybami Knorr to: 1,58 zł.
Dodaj komentarz:
Wasze komentarze:
Aktualnie brak komentarzy
Copyright © 2010 by www.PoradnikSpożywczy.pl Wszelkie prawa zastrzeżone